Г-н валентин павлов народен представителжүктеу 19.34 Kb.
Дата17.03.2019
өлшемі19.34 Kb.

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
МИНИСТЪР НА РЕГИОНАЛНОТО РАЗВИТИЕ И БЛАГОУСТРОЙСТВОТОИзх. № ……………………
Към вх. № 02-02-258/07.10.15

ЧРЕЗ

Г-ЖА ЦЕЦКА ЦАЧЕВА

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА

43-ТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ
ДО

Г-Н ВАЛЕНТИН ПАВЛОВ

НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ

ОТ ПГ НА РБ
Относно: въпрос с Ваш изх. № 554-06-1423/07.10.2015 г. от Валентин Павлов, народен представител на ПГ на ,,РБ‘‘, относно възможностите за извършване на ремонт на участък с. Драгичево – Владая и ограничаване на ПТП в района на бензиностанция „Лукойл“ вследствие на лошото състояние на пътя
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПАВЛОВ,
В отговор на поставените въпроси Ви информирам за следното:

Участъкът от пътен възел „Даскалово“ до Александров мост е с дължина около 10,5 км (от км 87+717 до км 98+212 по километраж на път I-6).

За пътя се полагат грижи по програма „Текущ ремонт и поддържане“ на Агенция ,,Пътна инфраструктура‘‘ (АПИ). В периода март – юли тази година в участък от път I-1 Драгичево – Владая с дължина 6,3 км за подобряване състоянието на настилката е извършено изкърпване на единични дупки и деформации, както и студено изкърпване и отводнителни мероприятия.

По отношение на безопасността за движение и ограничаване на ПТП в района на бензиностанция „Лукойл“, Ви информирам за следното:

През 2012 г. вертикалната сигнализация на път I-1 в участъка на бензиностанция „Лукойл“ при км 282+000 ляво е подменена. Монтирани са 30 бр. знаци и указателни табели, в това число и сигнализация, указваща ограничение на скоростта за движение на 50 км/ч. Извършено е и напречно студено фрезоване на настилката с цел допълнително ограничаване на скоростта в отсечката. Експерти на АПИ системно следят за състоянието на вертикалната сигнализация и в случай на повреда или установена липса предприемат своевременни действия по нейното възстановяване.

За привеждането на хоризонталната маркировка в участъка от Драгичево до Владая в добро състояние, АПИ планира обновяването й, като част от мерките за предотвратяване на ПТП.

В заключение, за първокласният път има готов проект за основен ремонт, разгледан и приет на Експертен технико-икономически съвет в Агенция ,,Пътна инфраструктура‘‘. По експертна оценка за ремонтните дейности са необходими над 5 млн. лв., които към момента не са налични в бюджета на АПИ. Изпълнението на цялостния ремонт би могло да започне при условие осигурено финансиране.
МИНИСТЪР:

ЛИЛЯНА ПАВЛОВА


гр. София, ул. „Св. Св. Кирил и Методий” 17-19

тел. 94 05900, факс 987 25 17www.mrrb.government.bgДостарыңызбен бөлісу:


©kzref.org 2019
әкімшілігінің қараңыз

    Басты бет