Изявление на комисаря Фереро-Валднер относно съобщението на либийските семействажүктеу 9.14 Kb.
Дата16.06.2018
өлшемі9.14 Kb.


IP/07/1126

Брюксел, 17 юли 2007 г.Изявление на комисаря Фереро-Валднер относно съобщението на либийските семейства

В отговор на съобщението на семействата от Бенгази комисарят по външните отношения и европейската политика на добросъседство Бенита Фереро-Валднер заяви:

Приветствам съобщението, направено от говорителя на семействата на заразените деца и либийските власти, което изглежда сочи, че е намерено задоволително за семействата решение. Това наистина е добра новина. Смятам, че това е допълнителна стъпка към намирането на положително решение, за което вече толкова време работим усилено. Вярваме, че сега Висшият съдебен съвет ще може да вземе решение в полза на българските медицински сестри и палестинския лекар. Надявам се, че Висшият съдебен съвет ще се събере скоро и че ще имаме решение, което позволява на медиците да се завърнат в Европа в най-близко бъдеще. Искам да подчертая, че ние ще спазим ангажиментите си да продължим да подпомагаме децата, техните семейства и болницата в Бенгази в борбата с бича на HIV/СПИН.“

За повече информация:Отношения на ЕС с Либия: http://ec.europa.eu/external_relations/libya/intro/index.htmДостарыңызбен бөлісу:


©kzref.org 2017
әкімшілігінің қараңыз

    Басты бет