1 дни / 10 нощувки ден: София – ВеронаДата27.03.2018
өлшемі69 Kb.
#22096

ОБИКОЛНА ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ, ИТАЛИАНСКИ ЕЗЕРА И КАМПАНИЯ – с автобус и самолет
Маршрут: София – Милано – Лаго Маджоре – Лугано – Лаго ди Комо – Лаго ди Гарда – Бардолино – Бергамо – Рим – Помпей – Неапол – София
Дата: 29.04.2016 г., 02.09.2016 г.
11 дни / 10 нощувки
1 ден: София – Верона
Отпътуване от София рано сутринта. Транзитно пътуване през Сърбия. Пристигане в района на Верона вечерта. Настаняване в хотел. Нощувка.
2 ден: Верона – Милано
Следва отпътуване за Милано. Разглеждане на „Кастело Сфорцеско” – родовия замък на Сфорца, площад Дуомо с конната статуя и галерията на Виктор Емануил I, грандиозната Миланска Катедрала, операта Ла Скала с паметника на Леонардо да Винчи. Настаняване в хотел в района на Милано. Нощувка.
3 ден: Милано – Лаго Маджоре и Боромеови острови – Стреза – Лугано – Милано
Закуска. Отпътуване за „Лаго Маджоре” и посещение на Боромеовите острови: „Изола Белла” с един от най – красивите дворци в Италия, „Изола Мадре” и „Изола дей Пескатори”. Свободно време за разходка в Стреза, перлата на „Лаго Маджоре”. Отпътуване за „Лаго ди Лугано”, свободно време в Лугано. Вечерта връщане в хотела. Нощувка.
4 ден: Милано – Лаго ди Комо – Трамедзо – Милано
Закуска. Отпътуване за „Лаго ди Комо” – третото по големина езеро в Италия. Разглеждане на историческия градски център на Комо: площадът „Пиаца дел Дуомо” с катедралата от XIV век и кметството от XIII век. Възможност за изкачване с фуникульор до „Брунате”, където е починал Пенчо Славейков през 1912 г. Отпътуване за Тремедзо, по възможност разглеждане на вила „Карлота” или разходка с корабче до Беладжо, едно от най– красивите селища, живописно разположено на малък полуостров между двата водни ръкава на езерото. Разходка по улиците на градчето и възможност за посещение на вила „Мелци”, построена през 1810 г., с красив английски парк. Връщане в хотела. Нощувка.
5 ден: Милано – Лаго ди Гарда – Сирмионе – Бардолино – Милано
Закуска. Отпътуване за „Лаго ди Гарда” – най– голямото италианско езеро, в подножието на Алпите. Спирка в Сирмионе – старинно селище, разположено на малък полуостров, където се намира крепостта на аристократичната фамилия Скалиджери, владетели на Верона. Продължаване за Бардолино, известно с производството на вино и своите забележителни романски църкви от 9 век: „Сан Северо”, „Сан Зено” и „Сан Коломбано”. Връщане в хотела. Нощувка.
6 ден: Милано – Бергамо – Рим
Закуска. Отпътуване за Бергамо и туристическа обиколка: средновековния площад „Пиаца Векия” с една от най – старите обществени сгради в Италия – Съдебната палата, Градската кула от XII век и „Пиаца дел Дуомо” с параклиса „Колеони”, Баптистерията и романската базилика „Санта Мария Маджоре”. Свободно време. Отпътуване за Рим. Пристигане вечерта. Настаняване в хотел. Нощувка.
7 ден: Рим –Тиволи – Вила д’Есте, Вила Адриана – Рим
Закуска. По желание срещу допълнително заплащане: екскурзия до Тиволи, с посещение на „Вила Адриана” и „Вила д’Есте”. Посещението на „Вила Адриана” е възможност за осъзнаване на величието на римската архитектура. Лятната резиденция на император Адриан е грандиозен археологически комплекс, на огромна площ, за обхождането на която са предвидени 2 часа. След това продължаваме за „Вила д’Есте” и фантастичните паркови композиции от 16 век. Посещение на двореца и прочутите водни градини – най– красивия шедьовър, роден от идейното обединяване на Ренесанса и Барока. Следва свободно време в Тиволи – градче, белязано и до днес от величествените останки от различни епохи. По желание разходка до Папската крепост „Рока Пия” или вкусни моменти в живописните ресторантчета в центъра. Привечер връщане в хотела. Нощувка.
8 ден: Рим

Закуска. Разглеждане на античните забележителности: Колизеума, Фори Романи, хълма Капитолия. Туристическата програма в Рим продължава с разглеждане на Бароков Рим: площад Навона, Пантеона, фонтана Треви, площад Испания, площад Венеция /използва се градски транспорт/. Връщане в хотела. Нощувка.


9 ден: Ватикан – Неапол
Закуска. Програма с местен екскурзовод: посещение на Ватиканските музеи, площад „Свети Петър”, базиликата „Свети Петър” /използва се градски транспорт/. Свободно време. 17.00 ч. отпътуване за Неапол. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
10 ден: Неапол – Помпей и Везувий – Неапол
Закуска. Отпътуване за Помпей. Пътешествие в миналото, между развалините на античния град в подножието на Везувий, разрушен от изригването на вулкана през 79 г: Форума, Базиликата, храмовете на Аполон и Юпитер, театъра, търговския и аристократическия квартал – с местен екскурзовод на български език. След посещението – свободно време за обяд. Екскурзията продължава със запознанство с виновника на древната трагедия – Везувий – и сега действащ вулкан. С автобуса ще се изкачим до 1000 м надморска височина, откъдето ще продължим пеша до кратера. От върха се открива неповторима гледка към неаполитанското крайбрежие, залива и прилежащите острови. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
11 ден: Неапол – София
Закуска. Туристическа програма в Неапол: пешеходна разходка в центъра с разглеждане на Кастел Нуово, Кралския дворец, ул Толедо. В 12.00 ч. трансфер до летището на Неапол за полет до София в 15.05 ч. Пристигане в 17.40 местно време.
Цена на човек в двойна и тройна стая: 1450 лева

Цени:

Вид настаняване

Промоционални цени за ранно записване до 31.03.2016 г.:

Стандартни цени за записване след 31.03.2016 г.:

Възрастен в двойна и тройна стая

1450 лева

1565 лева

Доплащане за единична стая

349 лева

349 лева

Дете до 12 год., настанено с двама възрастни

1350 лева

1465 леваЦената включва:

 • Самолетен билет Неапол – София с „Уиз Ер”;

 • Багаж: 1 брой малък ръчен с размери 42/32/25 см.;

 • Летищни такси;

 • Транспорт с лицензиран за международни превози автобус с 3* по горепосочената програма от София;

 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Верона;

 • 4 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Милано;

 • 3 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Рим;

 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* в района на Неапол;

 • Туристически обиколки и всички трансфери в Миланo, Бергамо, Рим и Неапол, Италианските езера: „Лаго Маджоре”, „Лаго ди Комо”, „Лаго ди Гарда”, според горепосочената програма;

 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут. Местни екскурзоводи там, където е посочено;


Цената не включва:

 • Градски такси: 38 лева на човек /заплащат се задължително от България/;

 • Медицинска застраховка върху 5000 Евро (лица до 65г.: 22 лева; до 75г.: 24 лева; до 80г.: 28 лева);

 • Голям салонен багаж с рамери 56/45/25 см: 28 лева в посока /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/;

 • Чекиран багаж на самолетите 1 брой до 23 кг.: 49 лева в посока /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/;

 • Екскурзия с корабче до „Боромеови острови” и вход за дворците и градините на „Изола Белла” и „Изола Мадре”: възрастен: 70 лева, за деца до 12 г.: 54 лева /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/;

 • Екскурзия до Тиволи, „Вила Адриана” и „Вила д’Есте”: включва транспорт, екскурзовод на български език и входните билети във „Вила Адриана” и „Вила д’Есте” (посещението се потвърждава независимо от броя участници, като вида транспорт и цената могат да се променят): /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България, както следва: за възрастен: 104 лева; за лица над 65 години: 82 лева; за деца и младежи до 18 г.: 52 лева/;

Забележка: В двата обекта няма групово намаление. Лица до 18 г. и над 65 г. трябва да представят лична карта на служителя, който издава билета;

 • Вход /без чакане на опашката/, слушалки и лицензиран екскурзовод на български език за Ватикан и Ватикански музеи: 66 лева /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/;

 • Входна такса за обиколка на античния град Помпей с екскурзовод на български език и слушалки: 40 лева за възрастен, 18 лева за деца и младежи до 18 год. /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/;

 • Входна такса за кратера на Везувий: 10 евро за възрастен, безплатно за деца до 1.20 м височина;

 • Доплащане за единична стая: 349 лева;


Намаления:

 • Дете до 12 г., настанено с двама възрастни: 100 лева;


Забележки:

 • Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен и закъснял багаж. Решението за включване в екскурзия със самолетен превоз автоматично предполага, че неудобствата от инциденти с багаж са предварително приети от пътника.

 • Допълнителните услуги, екскурзии и входните такси към тях, невключени в пакетната цена, се заявяват предварително и се заплащат в брой в офиса на фирмата или по банков път при крайно плащане.

 • Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти!

 • Всички упоменати часове са приблизителни.

 • При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса (city tax) от порядъка на 4–6 лева на човек на ден при настаняване в хотели 3* и от порядъка на 6–8 лева на човек на ден при настаняване в хотели 4*. Таксата се заплаща от туристите предварително и не е включена в пакетните цени.

 • Всеки турист е задължен да има медицинска застраховка по време на пътуване в чужбина без значение дали я закупува от туристическата агенция, или се обръща директно към застрахователна компания. Ако медицинската застраховка не е сключена в офиса на фирмата, е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се предостави копие от нея минимум 2 дни преди пътуване. (лично, по факс или e–mail).

Каталог: img -> PROGRAMI
PROGRAMI -> Дати: 9. 11. 2017г дни / нощувки
PROGRAMI -> Допълнителни екскурзии Панорамна обиколка на Рим Включена в цената
PROGRAMI -> Почивка в гран канария – островът на вечното лято Маршрут: София – Гран Канария – София Дати
PROGRAMI -> Полудневна допълнителна екскурзия: „Обиколка на старата част” Посещават се
PROGRAMI -> Описание на допълнителните екскурзии: Разходка с „жълтата подводница“ от пристанището Пурто Моган
PROGRAMI -> Ханой – залива Халонг – Хюе – Дананг – Хой Ан – Сайгон – Кай Бе – Шау Док – Пном Пен – Компонг Том – Сием Реап – Ангкор Том Ангкор Ват Кбау Спеан Бантеай Срей Сием Реап – Сайгон
PROGRAMI -> Барселона -коста Брава
PROGRAMI -> Корсика и сардиния
PROGRAMI -> 1 ден – отпътуване от София
PROGRAMI -> Самолетна екскурзия в португалия – калейдоскоп от цветове Маршрут


Достарыңызбен бөлісу:
©kzref.org 2023
әкімшілігінің қараңыз

    Басты бет