Gm инвестира $370 млн в производството на малък двигателДата26.12.2018
өлшемі21.5 Kb.
#58119

Новина
GM инвестира $370 млн. в производството на малък двигател
General Motors обяви, че ще инвестира $370 млн. за производството на малолитражен двигател в Северна Америка, който ще уголеми двигателната гама за Chevrolet Volt.
Източник: GM
Шефът на GM Рик Вагонер обяви официално, че компанията ще инвестира $320 млн. за създаването на завод в град Флинт, щата Мичиган, в който ще се произвеждат малолитражните 4-цилиндрови двигатели.

Заводът във Флинт е един от многото, които GM изгради в рамките на САЩ. Само в щата Мичиган компанията е инвестирала над $9 млрд., а на територията на Съединитените щати - над $42 млрд.Инвестицията в град Флинт включва изграждането на завод с големина от 65 000 кв. метра, в който ще има всичко нужно за производството на новите 4-цилиндрови двигатели. Строежът на завода е заплануван да започне веднага, като крайният срок се очаква да е през 2010 г. Двигателите ще се произвеждат изцяло в новия завод. Новите членове на моторната гама са 1,4-литров с турбо за Chevrolet Cruze и 1,4-литров с атмосферно пълнене, предназначен за Chevrolet Volt.
Агенция Speed-Press


Достарыңызбен бөлісу:
©kzref.org 2023
әкімшілігінің қараңыз

    Басты бет