Виа Травъл оодДата17.03.2018
өлшемі139.71 Kb.
#21270

Виа Травъл ООД


1000 София

ул. “Г. С. Раковски” 153 Б

тел. 02/ 987 77 18

тел./факс: 02/ 987 77 26

e-mail: office@viatravelbg.com

www.viatravelbg.com
По маршрут: София – Доха – Банкок – Сием Реап – Ангкор Том и Ангкор Ват – о-в Ко Чанг – селището Нонг Нук – Зоологическата градина на тигрите - Банкок – Доха – София

12 дни / 9 нощувки/ 9 закуски/ 2 обяда/ 7 вечери

Дата: 20 ноември – 01 декември 2016 г.Гран Палас - Банкок KC Grande Resort – о-в Ко Чанг Ангкор Ват - залез
Тайланд е гостоприемна страна, страна на свободата, усмивките и будиските храмове. Това е кралството на неповторимите изживявания. Това е страната на красивите контрасти – хълмове, потънали в пищна зеленина се издигат над самотни плажове с кристално чиста вода, темпераментни танцьорки вълнуват европееца сред пъстротата на големия град. И навсякъде туриста е под погледа на златния Буда. Жителите на страната са известни със своето топло отношение към чужденците и бързо може да се убедите, че ако някъде по света наистина има „Страна на усмивките”, това без съмнение е Тайланд. Усмивката е навсякъде. Обичате ли да сте заобиколени от шум и енергия – за вас е огромния метрополис Банкок. А ако предпочитате традиционна ваканция, за вас са безкрайните плажове по тайландските курорти и острови, които омайват с белотата на пясъка и изумрудените води. Ако се интересувате от съчетание между двете, това е вашата екскурзия.

Столицата на Тайланд Банкок е без съмнение един от най-зрелищните градове на света. Това е град, който омагьосва. Защото тук се срещат пищната красота на Азия с модерния ритъм на живот на Европа. В превод Банкок означава „град на ангелите”, известен още и с едно друго име – „Венеция на изтока”, поради множеството канали с дължина над 100 км. Разположен от двете страни на река Менам (Чао Прая), той е граница между стария и новия облик на града, в който екзотично се преплитат съвременните сгради и древните будиски храмове.

Ангкор е комплекс от храмове, дворци, водохранилища и канали в Камбоджа край гр. Сием Реап (9-15 в.). Включва руините на древната столица Ангкор Том и заедно със стъпаловидно извисяващите се храмове, най-големият от които е Ангкор Ват, представляват резерват, включен в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Храмовете в Ангкор, построени от цивилизацията на кхмерите, се нареждат сред едни от най-удивителните  световни архитектурни шедьоври. От  Ангкор кхмерските крале някога управлявали обширни земи, простиращи се от Виетнам до Китай и до Бенгалския залив. Ако ви се иска да откривате отдавна изчезнали цивилизации, забравени храмове, обрасли в растителност и древни дворци, буквално погълнати от джунглата, то това това е Ангкор.

Разположен в близост до границата с Камбоджа, Ко Чанг е вторият по големина остров в Тайланд, след Пукет. Над 70% от територията на острова е заета от девствена тропическа джунгла. С изящните си бели плажове, уникален морски живот, красиви хълмове и водопади и вълшебна местна кухня, Ко Чанг е една от водещите туристически дестинации в Тайланд, отлични за незабравима релаксираща почивка и ако все още отстъпва по популярност на по-големия си събрат Самуи или на небезизвестния курорт Пукет, то в най-скоро време тази несправедливост ще бъде поправена. Защото Ко Чанг е най-динамично развиващият се тайландски курорт.1 ден – Излитане от София с Qatar Airways в 19.40 часа.

2 ден – Кацане на летището в Доха в 01.15 часа. Излитане за Банкок в 02.25 часа с полет на А/К Qatar Airways. Кацане на летището в Банкок в 12.40 часа. Посрещане на летището от представител на местната туристическа агенция. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел 4 **** в централната част на града. Вечеря. Нощувка.

3 ден – Закуска. Начало на туристическа обиколка на Банкок с посещения на три от най-известните будистки храмове в Банкок – Мраморния храм, построен от бял мрамор, внесен от Карара, Италия, с галерия от 56 седящи статуи на Буда, изпратени от различни провинции, храмът на Легналия Буда с впечатляващо огромната статуя на Буда – 50 м дълга и 14 м висока, която е една от най-големите в света и храмът на Златния Буда, в който се пази най-голямата статуя на Буда от чисто злато (5.5 тона). По време на обиколката се посещава приказния Гран Палас – пищен кралски дворец, построен на голяма площ, забележителен със статуята на Изумрудения Буда, намираща се в кралския параклис и най–почитаната в цял Тайланд. Тук всичко блести от злато и скъпоценни камъни, а сградите в комплекса, предназначени за коронации, аудиенции и тържествени церемонии са украсени по върховете си с фигури, подобни на драконови опашки. Гран Палас е бил официална резиденция на сиамските крале от 1783 г. Кралят, неговият двор и управлението на държавата са се помещавали на това място до 1925 г. Сегашният крал Рама IX живее в двореца Читралада, но Гран Палас все още се използва за официални събития. Строителството на комплекса е започнало на 6 май 1762 г. от крал Рама I, когато преместил столицата в Банкок. През годините са били издигани нови и нови постройки в комплекса, като особено голям е приносът на Рама V. По този начин комплексът достигнал площ от 218 400 кв.м и в наши дни е най-посещаваното туристическо място в Банкок и едно от най-популярните в цял Тайланд. Гран Палас е разделен на три основни зони: Външен двор, в който се включват кралските работни помещения, публични сгради и Храма на Изумрудения Буда; Среден двор, където са най-важните жилищни и държавни сгради; Вътрешен двор, запазен само за краля, кралицата и семейството им. Възможност за *вечерен круиз Princess по река Чао Прая (Менам) с вечеря от местни тайландски деликатеси. Пътуването по величествената река ще ви впечатли с красивата панорама на Банкок, съчетание на впечатляващи храмове (Храмът на зората), модерни хотели, съвременните административни и търговски сгради с контрастиращата тайнствена архитектура на Изтока. Нощувка.
4 ден – Закуска. Възможност за организиране на *екскурзия до Розовата градина и плаващия пазар с включен обяд. Разположена на площ от 50 акра, в Розовата градина като в един микрокосмос са представени повечето от традиционните обичаи и спортове, характерни за Тайланд. По време на двучасово театрално представление ще може да се насладите на колоритно представени церемонии по ръкополагане в будиско монашество, сватбена церемония, демонстрация на бой с мечове, тай бокс в 3 рунда, слонове на работа, традиционни танци. Целодневната екскурзия включва и посещение на плаващия пазар Дамноен Садуак - най-популярният и е най-големият на вода в Тайланд. Плаващ пазар е явление, присъщо само за страните от югоизточна Азия и най-вече за Тайланд. В древността реките и каналите са били основните транспортни пътища в Тайланд. Ще станете свидетели на ежедневната търговия с плодове, зеленчуци, орхидеи и други стоки, натоварени на плоскодънни лодки. Вечеря. Нощувка.

5 ден – Закуска. Отпътуване за Камбоджа – страната, където хилядолетни храмове лежат скрити в джунглата, а древни градове и пътища очертават маршрута към изгубените кралства на кхмерите. Преминаване на границата със съпътстващите визови формалности (виза се издава на границата). Привечер пристигане в град Сием Реап, разположен на едноименната река. Сием Реап (чието име в превод означава Победа над Сиам) е съставен от множество по-малки селца, разположени по бреговете на реката. Сърцето на туристическата зона в града е Старият пазар (или Пса Час, включено посещение). Големият туристически интерес е превърнал това малко и спокойно градче в оживен център, готов да предложи уникален микс от луксозни хотели, ресторанти с разнообразна кухня и традиционни местни пазари. Настаняване в хотел, разположен близо до Националния музей на Ангкор (включено посещение). Вечеря. Нощувка.

6 ден – Закуска. Повечето туристи посещават тази красива земя, нетърпеливи да се докоснат до Ангкор Ват – символът на древната ѝ култура и едно от новите чудеса на планетата. Ние няма да сме изключение. Кхмерската империя обхваща времето от началото на IX до началото на XV в., известен като златния период на кхмерската цивилизация. Величествените храмове в района на Ангкор, намиращ се близо до Сием Реап, са трайно свидетелство за величието на наследниците на Джаяварман II. Нашата програма ще започне с посещение на древния град Ангкор Том – последната прочута столица на кхмерското кралство. Влезли през Южната порта, се озоваваме в центъра на Ангкор Том, където се издига храма Байон. Интересен факт за този храм е, че е събрал в себе си едновременно елементи на будизма и на индуизма. От източната страна, пред рова е разположена така наречената Тераса на слоновете. От тази тераса кхмерските крале наблюдавали церемониите на главния площад на Ангкор Том. Над терасата са разположени останките на резиденцията на кхмерските крале, в чиито център е Пимеанакас (в превод Небесен дворец). Невероятната атмосфера се дължи не само на архитектурата, а също така и на съжителството на храмовете с джунглата. Най-ярък пример за това е Та Пром – мистичния и покрит с дървета храм, единствения запазен пример за това как са изглеждали и останалите храмове по времето, когато са открити. Следва обяд в местен ресторант. След обяда продължаваме обиколката, отправяйки се към Бантеай Срей – единственият голям храм в Ангкор, построен от сияен розов пясъчник и перлата в короната на кхмерското изкуство. Бантеай Срей е известен с дълбочината и детайлността на своите релефи и скулптури. След построяването на храма стените му са били издълбани в сложни декорации, изобразяващи комбинация от мит и история. Сцените са направени почти триизмерни, защото дълбочината на релефа е над 5 см. Храмът е мястото, където можете да се докоснете до една наистина величествена историческа забележителност. Ангкор може да ви предложи много и различни храмове, но основната забележителност е Ангкор Ват - легендарния Град-храм, хилядолетен жив паметник и едно от най-големите архитектурни чудеса на света. Посветен е на индуисткия бог Вишну и целият е украсен с изящни статуи, резби и барелефи, изобразяващи сцени от индуистката митология.. Всеки посетил Ангкор Ват разбира от къде е дошло името му - храмът изумява не само с архитектурата си, но и с размерите си. Това е най-големият религиозен паметник в света. Ще подсилим палитрата от чувства, които обземат всеки след срещата с грандиозните висоти на свещения град, като завършим този ден на хълма Пном Бок, откъдето ще станем свидетели на един от най-прекрасните залези.

*Предлагаме ви вечеря в изключителната обстановка на ресторант Por Cuisine. Удивителните танцьорки Апсара (Апсарите са красиви небесни създания, богини на облаците и водата, те са също така млади елегантни девойки, които танцуват прекрасно), музиканти и певци ще ви върнат назад във времето на античната кхмерска култура, докато се наслаждавате на най-доброто от традиционната камбоджанска кухня.Нощувка.
7 ден – Закуска. Заминаване за Ко Чанг – вторият по големина остров в Тайланд, разположен близо до границата с Камбоджа и заобиколен от 52 по-малки острова. Наричат го Слонския остров, не защото тук бродят стада от слонове, а заради особената му форма, която наподобява главата на това гигантско животно. Пристигаме на острова следобяд, прекосявайки залива с ферибот от пристанищния град Трат. Настаняване в хотел. Немалка част от острова е заета от природен резерват, а останалата от живописни селца в традиционен стил и луксозни курорти. Райските плажове по крайбрежието му имат достойни конкуренти в лицето на водопадите във вътрешността на острова, която е планинска. Туристите могат да избират между трекинг в джунглата от висотата на някой слонски гръб, възможността да плуват редом с делфини или да се гмуркат сред зашеметяващи многоцветни коралови рифове и екзотични риби. Вечеря. Нощувка.
8 ден – Закуска. Свободно време за плаж. Възможност да се включите в *полудневна екскурзия Еко сафари (вкл. разходка върху гърба на слон, трекинг в джунглата и обяд).

В 09.30 часа отпътуване от хотела за селището на слоновете, където местни екскурзоводи ни придружават за разходка върху гърба на слон. Следва посещение на храма Клонг Прао, където ще имаме възможност да разговаряме с монасите и да разберем повече за различния свят на будизма. Посещение на местна фамилия, която се препитава от производството на каучук. Екскурзията продължава с трекинг в гората към един от най-големите водопади на Ко Чанг, известен като Клонг Плу. Тук ще имаме време да си починем и да се изкъпем в прохладните му води. Обяд в рибарското селище Банг Бао – едно от най-красивите места на острова. Следобяд връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


9 ден – Закуска. Свободно време за плаж.

Възможност за *шнорхелинг на о-в Ко Юак или *гмуркане сред корали.

В 09.30 часа тръгване от хотела към пристанище, откъдето ще се качите на дървени лодки, с които ще плавате до най-добрите места за шнорхелинг около остров Ко Чанг – кораловите острови Ко Юак и Ко Тонг. Преди обяда ще посетите един от най-красивите плажове на остров Ко Ранг. Следва обяд на лодката (на бюфет) и още известно време шнорхелинг. По обратния път към хотела ще имате кратка спирка на остров Ко Уай.

или


В 09.00 часа тръгване от хотела към пристанище, откъдето ще се качите на дървени лодки и ще се отправите към най-известния сред професионалните гмуркачи архипелаг Му Ко Чанг. Остров Ко Мак също е известен сред гмуркачите, които са начинаещи (тук те могат да се сдобият с лиценз след като са посетили курса за гмуркане). В дълбините на кристалните води на о-в Ко Мак ще откриете удивителни неща – потънали каменни статуи на слонове, голямо разнообразие от корали и тропически риби във всякакъв цвят и форма. Предвиден е обяд, след което отново имате възможност за 2-ро гмуркане. Връщане в хотела. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.
10 ден – Закуска. Свободно време за плаж и възможност за *полудневна екскурзия до Мангрова гора и посещение на рибарско селище с включен обяд.

В 09.30 часа отпътуване от хотела. Ще минем покрай типични местни къщи и след кратко изкачване ще стигнем до водопада Клонг Нонси. Продължаваме към залива Салак Кок, откъдето започва нашия круиз с традиционни тайландски лодки навътре в мангровите гори. След това приключение се отправяме към мястото, откъдето се открива най-прекрасната панорама на острова. Следва обяд в един от най-добрите рибни ресторанти на Ко Чанг. Денят продължава с кратка разходка в мангровите гори на залива Салак Пет. Връщане в хотела.

Предлагаме ви последната *вечеря на острова да бъде романтична – на залез слънце и сред рояк светулки.

В 16.30 отпътуване от хотела към река Клонг Прао. В близост до нея се намира курортът Aana Resort, откъдето се открива една от най-прекрасните панорами към планината. След като ни посрещнат с напитка за добре дошли, ще имаме възможност да похапнем вкусна тайландска вечеря. След вечеря отплаваме с лодки по реката, за да наблюдаваме невероятния ефект от светулките в мангровите дървета. Трансфер обратно до хотела.Нощувка.
11 ден – Закуска. Отпътуване за едно от най-популярните сред туристите места - селището Nong Nooch, където имаме включен обяд. На 30 километра от Патая се намира огромна тропическа градина, простираща се на 500 акра и представляваща най-големия парков комплекс в Азия. Умели декоратори и градинари са превърнали това място във вечно зелена градина, с многоброини видове растения, кактуси, палми и орхидеите, които дават и името на градината – “Градината на орхидеите”. В нея са представени около 100 вида култивирани редки и разнообразни видове от различни части на света. Освен няколко тематични парка, тук има и малък зоопарк с рядко срещани животни и се участва в шоуто на тайландската култура – автентичен тайландски фолклор, обичаи и традиции. Продължаваме към летището в Банкок, но преди това ще се отбием за посещение и вечеря в Зоологическата градина на тигрите. След вечеря трансфер до летището в Банкок за вечерен полет.
12 ден Излитане с полет на А/К Qatar Airways в 01.35 часа. Кацане в Доха в 04.50 часа. Излитане за София в 06.35 часа с полет на А/К Qatar Airways. Кацане на летище София в 10.40 часа.
ЦЕНИТЕ В ЧЕРВЕН ЦВЯТ СА ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 15.07 с ВНЕСЕН ДЕПОЗИТ В РАЗМЕР НА 500 €


Хотел Berkeley Pratunam 4****/ Банкок

Хотел Tara Angkor 4****/ Сием Реап

KC Grande Koh Chang Resort & Spa 4****/ о-в Ко Чанг

Цена на човек в двойна стая

Доплащане за единична стая

Цена за 3-ти възрастен

Цена за дете до 11 г. с 2-ма възрастни


20/11/2016 - 01/12/2016


1715 1615 €


415 €


1715 1615 €1615 1515 €Пакетната цена включва:

 • Самолетен билет София – Доха – Банкок – Доха - София с Qatar Airways;

 • Посрещане от местен представител на руски език и трансфер летище Банкок – хотел Банкок;

 • Трансфер хотел Банкок – хотел Сием Реап;

 • Трансфер хотел Сием Реап – хотел Ко Чанг;

 • Фериботни такси;

 • Трансфер хотел Ко Чанг – летище Банкок;

 • 3 нощувки със закуски в хотел Berkeley Pratunam 4**** в Банкок;

 • 2 вечери в хотела в Банкок;

 • 2 нощувки със закуски в хотел Tara Angkor 4**** в Сием Реап;

 • 1 вечеря в хотела в Сием Реап;

 • 4 нощувки със закуски в хотел KC Grande Koh Chang Resort & Spa 4**** на остров Ко Чанг (или подобен);

 • 3 вечери в хотела в Ко Чанг;

 • Туристическа обиколка на Банкок с посещения на три храма (храмът на Златния Буда, храмът на Легналия Буда, Мраморния храм) и Гран Палас с местен екскурзовод на руски език;

 • Целодневна обиколка на района на Ангкор – Ангкор Том (храма Байон, Терасата на слоновете, Кралския дворец), Та Пром, Бантеай Срей, Ангкор Ват, хълма Пном Бок, с местен екскурзовод на руски език;

 • 1 обяд по време на обиколката на Ангкор Ват;

 • Посещение на тематичния парк Nong Nooch Village с включен обяд (на бюфет);

 • Посещение на Зоологическата градина на тигрите (Tiger Zoo) с включена вечеря;

 • Водач от агенциятa

 • Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро


ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

- Летищни такси – 255 € (към 04/02/2016, подлежат на препотвърждение)

- Двукратна входна виза за Тайланд – 60 €

- Входна виза за Камбоджа – 30 $- Допълнителни мероприятия и екскурзии

Допълнителни мероприятия в Банкок при минимум 10 туристи:

 • Вечерен круиз Princess по река Чао Прая с включена вечеря и трансфери – 44 €

 • Целодневна екскурзия до Розовата градина и плаващия пазар с включен обяд – 48 €


Допълнителни мероприятия в Камбоджа (Сием Реап) при минимум 10 туристи:

 • Вечеря в ресторант Por Cuisine с шоу програма – 25 €


Допълнителни мероприятия на остров Ко Чанг при минимум 10 туристи:

 • Полудневна екскурзия Еко сафари с вкл. обяд – 47 €

 • Полудневна екскурзия Мангрова гора с вкл. обяд – 47 €

 • Шнорхелинг с вкл. обяд и трансфери – 49 €

 • Гмуркане (2 пъти) с вкл. обяд и трансфери -85 €

 • Романтична вечеря на залез с вкл. трансфери – 47 €


Забележка: Допълнителните мероприятия се заявяват и заплащат предварително в България.
*Промяна в реда на изпълнение на програмата може да настъпи, вследствие на промяна на разписанието на авикомпанията за посочените дати.

*Пакетната цена е формирана при обменен курс 1 $ = 1.78 лв. В случай на покачване курса на долара, пакетната цена може да претърпи промяна!


ПАРИЧНА ЕДИНИЦА: тайландски бат (1 лев ~ 20 THB), камбоджански риел (1 лев ~ 2262 KHR)

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 15

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: задграничен паспорт с 6-месечна валидност от датата на отпътуване; за издаване на тайландската виза се изисква 1 цветна снимка паспортен формат и попълнен формуляр от посолството); камбоджанската виза се заплаща на границата след представен международен паспорт, попълнен формуляр и 1 цветна снимка паспортен формат.

Няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута. За деца под 18 г., пътуващи без един или двамата родители се изисква нотариално заверена декларация от единия или двамата родители (в зависимост от случая), чийто оригинал и копие трябва да се представят от придружителя на детето на граничните власти!!!НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: 500 € при сключване на договор; доплащане – 35 дни преди датата на отпътуване.

Туроператор ВИА ТРАВЪЛ ООД е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за Туризма в застрахователна компания ЕВРОИНС със застрахователна полица № 3700100000640
Каталог: img
img -> 1-й чол голос: «Святий благовірний князь Ярослав Мудрий». 2-й чол голос
img -> Арал аудандық мәдениет және тілдерді дамыту бөліміне қарасты мекемелердің аудан әкімінің ресми веб порталына енгізілетін материалдар тізімі
img -> 100 кратких жизнеописаний геев и лесбиянок
img -> Книга представляет собой сборник очерков о наиболее тяжелых катастрофах
img -> Сегодня наркомания – угроза всему обществу
img -> Формирование отраслевых систем взаимного страхования и перспективы их развития


Достарыңызбен бөлісу:
©kzref.org 2022
әкімшілігінің қараңыз

    Басты бет