Водещ френски енолог ще консултира винарна „телиш”жүктеу 24.34 Kb.
Дата09.05.2019
өлшемі24.34 Kb.

Водещ френски енолог ще консултира Винарна „Телиш”
Световноизвестният френски енолог Мишел Ролан стана ексклузивен консултант на винарна „Телиш” и ще работи по осъществяването на нов проект, който включва:

  • Засаждане и отглеждане на около 200 хектара нови лозя

  • Построяването на нова изба на площ от 5 500 кв. м

  • Произвеждане на висококачествени червени вина.

Началото на съвместната работа се поставя с въвеждането на нов начин за рязане на съществуващите лозята, който повишава качеството на гроздето. „Моята цел е да подобрим начина на отглеждане на лозята, за да получим най-доброто грозде и като резултат да се получи по-добро вино”. Според изпълнителния директор на винарна „Телиш” Жаир Агопян, „основната цел на проекта е да се създадат вина, които да конкурират водещите световни марки на международния пазар. Единственият начин да се гарантира високо качество на виното е да разполагаш със собствени лозя и добра изба”.

В момента Мишел Ролан консултира повече от 100 винарни в 12 страни по света. Определят го като модернист, роден във Франция, но притежаващ американски дух, на който се дължат предприемаческите му способности. Характерното за Ролан е приложението на технологиите за получаването на добри вина. Своя успех Мишел Роланд обяснява с постоянния си стремеж към съвършеснтво. За него проектът в България е още една крачка по пътя към създаването на най-доброто вино. За българското вино г-н Ролан споделя: „Дегустирал съм много български вина и смятам, че повечето са атрактивни – притежават всички компоненти, необходими едно вино да се превърне от добро в много добро. Сред екипа на „Телиш” усетих желанието да произвежда висококачествени вина и това бе една от причините да започна работа с „Телиш”.”

Обвързването на Мишел Роланд с проект в България ще повиши признанието на България като страна винопроизводител, готова да се конкурира на глобалния пазар. Според г-н Ролан „от новите тероари се произвеждат нови вина, а България има едни от най-богатите тероари в Европа”.

Мишел Ролан ще консултира винарна „Телиш” и при позицинирането й на световния пазар на вино. Г-н Агопян допълва: „Да работим с Мишел Ролан е голяма чест не само за нашата винарна, но и за цялата винена индустрия в България. Гледам в дългосрочен план на нашето сътрудничество и съм уверен, че ще произведем висококачествени вина, отговарящи на световните изисквания”.

Въвеждането на концепцията за тероара при производството на вина и обвързването на имена като Мишел Ролан ще помогне на българските производители на вина да заемат достойно място на световния пазар.

От 2001 г. вината на „Телиш” участват в най-престижните международни панаири за вино. При силна конкуренция вината „Телиш” и „Шале” са спечелили над 15 златни, сребърни и бронзови медала и грамоти.

Винарна „Телиш” е създадена през 1960 г. и приватизирана през 1996 г. Тя се е специализирала в производството на висококачествени червени вина от сортовете каберне совиньон и мерло. През последните пет години новото ръководство на компанията осъществи значителни промени и превърна винарната в една от водещите в страната. Вината на „Телиш” успешно са заели своето място на пазарите в САЩ, Скандинавските страни, Корея, Хърватска, Германия, Русия, Япония и други.


За повече информация:

Десислава Бошнакова

ROI Communication

тел: 961 59 71

факс: 983 53 71

e-mail: dboshnakova@roibg.comwww.roibg.com


Достарыңызбен бөлісу:


©kzref.org 2019
әкімшілігінің қараңыз

    Басты бет