Закон за територијална организација на локалната самоуправа во република македонија скопје, јули 2004 година


III ФИНАНСИСКИ СРЕДСТВА ПОТРЕБНИ ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА ЗАКОНОТбет3/5
Дата14.03.2018
өлшемі0.87 Mb.
#20830
түріЗакон
1   2   3   4   5

III ФИНАНСИСКИ СРЕДСТВА ПОТРЕБНИ ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА ЗАКОНОТ


За спроведување на овој закон не се потребни финансиски средства.

ПРЕГЛЕД НА ОПШТИНИТЕ СПОРЕД ПРЕДЛОГ ЗАКОНОТ ЗА ТЕРИТОРИЈАЛНА ОРГАНИЗАЦИЈА НА ЛОКАЛНАТА САМОУПРАВА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈАИМЕ НА ОПШТИНАВк.нас.

Македонци

Албанци

Турци

Роми

Власи

Срби

Бошњаци

Останати

Број

Број

%

БројБрој

%

Број

%

Број

%

Број

%

Број

%

Број

%

1

АРАЧИНОВО

11992

987

8,23

10879

90,72

0,00

0,00

0,00

0,00

1

0,01

13,00

0,11

65

0,54

47

0,39

2

БЕРОВО

13941

13335

95,65

0

0,00

91

0,65

459

3,29

6

0,04

20

0,14

3

0,02

27

0,19

3

БИТОЛА

95385

84616

88,71

4164

4,37

1610

1,69

2613

2,74

1270

1,33

541

0,57

21

0,02

550

0,58

4

БОГДАНЦИ

8707

8093

92,95

2

0,02

54

0,62

1

0,01

5

0,06

525

6,03

0

0,00

27

0,31

5

БОСИЛОВО

14260

13649

95,72

0

0,00

1395

7,34

41

0,22

0

0,00

13

0,07

0

0,00

84

0,59

6

БРВЕНИЦА

15855

5949

37,52

9770

61,62

2

0,01

0

0,00

0

0,00

78

0,49

1

0,01

55

0,35

7

ВАЛАНДОВО

11890

9830

82,67

0

0,00

1333

11,21

32

0,27

1

0,01

639

5,37

1

0,01

54

0,45

8

ВАСИЛЕВО

12122

9958

82,15

0

0,00

2095

17,28

5

0,04

1

0,01

4

0,03

1

0,01

58

0,48

9

ВЕЛЕС

55108

46767

84,86

2299

4,17

1724

3,13

800

1,45

343

0,62

540

0,98

2406

4,37

229

0,42

10

ВЕВЧАНИ

2433

2419

99,42

3

0,12

0

0,00

0

0,00

1

0,04

3

0,12

0

0,00

7

0,29

11

ВИНИЦА

19938

18261

91,59

0

0,00

272

1,36

1230

6,17

121

0,61

32

0,16

0

0,00

22

0,11

12

ВРАНЕШТИЦА

1322

1033

78,14

10

0,76

276

20,88

0

0,00

0

0,00

2

0,15

0

0,00

1

0,08

13

ВРАПЧИШТЕ

25399

1041

4,099

21101

83,08

3134

12,34

0

0

0

0

4

0,016

8

0,03

111

0,44

14

ГЕВГЕЛИЈА

22988

22258

96,82

8

0,03

31

0,13

13

0,06

214

0,93

367

1,60

5

0,02

92

0,40

15

ГОСТИВАР

81035

15870

19,58

54038

66,69

7991

9,86

2237

2,76

15

0,02

160

0,20

39

0,05

685

0,85

16

ГРАДСКО

3760

2924

77,77

125

3,32

71

1,89

127

3,38

0

0,00

23

0,61

465

12,37

25

0,66

17

ДЕБАР

26370

3770

14,30

11806

44,77

9163

34,75

1079

4,09

2

0,01

22

0,08

2

0,01

526

1,99

18

ДЕБАРЦА

5507

5324

96,68

153

2,78

2

0,04

0

0,00

1

0,02

8

0,15

0

0,00

19

0,35

19

ДЕЛЧЕВО

17505

16637

95,04

7

0,04

122

0,70

651

3,72

4

0,02

35

0,20

0

0,00

49

0,28

20

ДЕМИР КАПИЈА

4545

3997

87,94

23

0,51

344

7,57

16

0,35

0

0,00

132

2,90

1

0,02

32

0,70

21

ДЕМИР ХИСАР

9497

9179

96,65

232

2,44

35

0,37

11

0,12

7

0,07

13

0,14

2

0,02

18

0,19

22

ДОЈРАН

3426

2641

77,09

17

0,50

402

11,73

59

1,72

3

0,09

277

8,09

2

0,06

25

0,73

23

ДОЛНЕНИ

13568

4871

35,90

3616

26,65

2597

19,14

13

0,09

0

0,00

16

0,12

2380

17,54

75

0,55

24

ДРУГОВО

3249

2784

85,69

155

4,77

292

8,99

1

0,03

0

0,00

8

0,25

0

0,00

9

0,28

25

ЖЕЛИНО

24390

71

0,29

24195

99,20

2

0,01

0

0,00

0

0,00

1

0,00

5

0,02

116

0,48

Каталог: WBStorage -> Files
Files -> Закон за изменување и дополнување на законот за правата на воените инвалиди,на членовите на нивните семејства и на членовите на семејствата на паднатите борци
Files -> Образец бр
Files -> Закон за изменување и дополнување на законот за правата на воените инвалиди,на членовите на нивните семејства и на членовите на семејствата на паднатите борци
Files -> Општи стандарди за болести
Files -> 0604 удар тековен
Files -> Народна банка на република македонијА
Files -> Визен дијалог рм еу


Достарыңызбен бөлісу:
1   2   3   4   5
©kzref.org 2022
әкімшілігінің қараңыз

    Басты бет