Заместник на административния ръководител – заместник председател на Окръжен съд гржүктеу 19.25 Kb.
Дата11.04.2019
өлшемі19.25 Kb.

О К Р Ъ Ж Е Н С Ъ Д - Г А Б Р О В О

С присъда по наказателно дело от общ характер № 5 от 2016 година, обявена на 18 юли 2016 г., състав на ОКРЪЖЕН СЪД – ГАБРОВО с председател съдия Минков, осъди С.С. от с. Гергини, общ. Габрово на две години лишаване от свобода – условно, за извършени общоопасни престъпления.


Съдът призна С.С. за виновен в това, че на 8 май 2015 г., в с. Гергини общ. Габрово, в съучастие с А.А. от Габрово, последният като извършител, а С.С. като помагач (предоставяйки помещение към къща в посоченото населено място), без надлежно разрешително по Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите, произвел с цел разпространение 15,13 грама метамфетамин на стойност 378,25 лева. За извършеното престъпление и на основание по чл.354а ал.1 изр. 1-во пр. първо, вр. с чл.20 ал.4 от НК и при условията на чл.55 ал.1 т.1 и ал.3 от НК С.С. бе осъден на една година лишаване от свобода.

Подсъдимият бе признат за виновен и в това, че на горепосочената дата държал високорискови наркотични вещества - 0,15 грама метамфетамин в кутия от цигари и 0,08 грама метилендиоксиметамфетамин в жилището си в с. Гергини, всичко на стойност 6,95 лева, за което на основание чл.354а ал.3 т. 1-во от НК и при условията на чл.55 ал.1 т.1 и ал.3 от НК на С.С. бе наложено наказание от 6 месеца лишаване от свобода. С оглед събраните по делото доказателства С.С. бе оправдан по първоначално повдигнатото му обвинение да е държал посочените наркотични вещества с цел разпространение.

Съдът призна подсъдимия за виновен и в това, че на същата дата в с. Гергини, общ. Габрово и в гр. Габрово, в съучастие с А.А., без надлежно разрешително държал прекурсори, съоръжения и материали за производство на високорисково наркотично вещество – престъпление по чл.354а ал.1 изр. второ във вр. с изр. първо пр. четвърто във вр. с чл.20 ал.2 от НК, за което, при условията на чл.55 ал.1 т.1 и ал.3 от НК, съдът му наложи наказание от две години лишаване от свобода.

С.С. бе признат за виновен и по последния пункт от повдигнатото му обвинение, а именно, че на горепосочената дата държал в с. Гергини боеприпаси за огнестрелно оръжие и взривни вещества (бездимен барут), без да има за това надлежно разрешение - престъпление по чл.339 ал.1 от НК, за което, при условията на чл.55 ал.1 т.1 от НК, съдът му наложи наказание от три месеца лишаване от свобода.


За извършените престъпления, на основание чл.23 ал.1 от НК, на С.С. бе определено общо наказание от две години лишаване от свобода, изпълнението на което, на основание чл.66 ал.1 от НК, бе отложено с изпитателен срок от 4 години.
Присъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново в 15-дневен срок.

Връзки с обществеността 18 юли 2016 г.e-mail: pr@court-gbr.com


Достарыңызбен бөлісу:


©kzref.org 2019
әкімшілігінің қараңыз

    Басты бет