Застава завод за здравствену заштиту радника доо, крагујевац – у реструктурирањУжүктеу 19.87 Kb.
Дата21.01.2018
өлшемі19.87 Kb.

ЗАСТАВА ЗАВОД ЗА ЗДРАВСТВЕНУ ЗАШТИТУ РАДНИКА ДОО, КРАГУЈЕВАЦ – У РЕСТРУКТУРИРАЊУЗАСТАВА ЗАВОД ЗА ЗДРАВСТВЕНУ ЗАШТИТУ РАДНИКА ДОО, КРАГУЈЕВАЦ – У РЕСТРУКТУРИРАЊУ

Широм света бабице помажу да се изгради боље здравље, ојача структура породице и заједнице. Према подацима WХО, сваког минута широм света 380 жена зачне, 190 жена суочено је са непланираном и нежељеном трудноћом, 110 жена доживи искуство компликација у трудноћи, 40 жена уради ризичан абортус, 1 жена умре, а за бабице се каже да су оне срце и наука рађања.

Последњих година од бабица се захтева се све већи ниво стручног знања како би се брзо доносиле одлуке и хитно интервенисало кад ситуације то захтевају.

Бабица мора бити савесна, имати моћ запажања и владати се крајње професионално и зрело.
Бабица мора бити брижна и нежна, комуникативна и љубазна, одговорна и пажљива, самостална али и спремна за тимски рад .
Бабице воле људе и имају искрену жељу да им помажу. Спремне су да подносе стрес, и морају бити прилагодљиве .

Посао бабице је од изузетно велике важности за психичко и физичко здравље жене.
Бити бабица један је од најлепших , најхуманијих и најодговорнијих позива, јер се оне свакодневно налазе на извору новог живота.МЕЂУНАРОДНИ ДАН БАБИЦА 5 МАЈ 2014

Међународни дан бабица обележава се од 1992. године, са циљем да се ова професија промовише кроз разне видове активности, да се размењују примери добре праксе и да се кроз унапређење бабичког рада унапређује здравље становништва.


Међународни дан бабица је подршка бабицама света да славе бабичанство као професију.
Бабице помажу изградњу здраве породице. У тиму са гинеко-логом учествују у спровођењу превентивних активности на очувању здравља жена (превентивни прегледи трудница и породиља, рано откривање рака грлића материце и рака дојке), учествују у тиму са гинеколозима при гинеколошким прегледима ради лечења жена, и спроводе здравствено васпитни рад.
Одговорност бабица је велика: за здраву трудноћу, безбедно рађање, подршку жене према жени, жене према породици, жене према заједници.

Достарыңызбен бөлісу:


©kzref.org 2019
әкімшілігінің қараңыз

    Басты бет